14 de setembre del 2013

Murtra (Myrtus Communis): Amor / Love


La mustra (Myrtus Communis) és una planta mediterrània i el seu nom prové de myrtos que significa "perfum", per ser una planta molt aromàtica i communis per ser molt abundant.

Els grecs van consagrar la murtra a la deessa de la bellesa, de l'amor i de la fecunditat, Afrodita. En el cas dels romans, envoltaven amb murtra els camps al voltant del temple de Venus, anomenada per Lucreci "deessa de la voluptositat del homes". Era costum que sempre que es passés per davant d'un camp amb murtra, s'agafés una flor, ja que la inderència davant la murtra era presagi d'impotència i de mort.

La relació amb l'amor està molt unida a aquesta flor. No només provoca amor sino que ajuda a conservar-lo:  les recent casades gregues adornaven els seus cabells amb branques de murtra. Es diu també que perquè a una casa no li falti mai amor i harmonia s'han de tenir murtres a l'entrada. També pot donar bona sort plantar-la al balcó.

Si ara que ja sabeu com es la murtra, teniu somnis on surt aquesta planta, significarà que el vostre amor es correspost.

El significat: Crec que no hi ha dubtes per ningú que el significat d'aquesta planta és "amor". Ja teniu murtres a casa? Afanyeu-vos.



3 comentaris:

  1. gràcies per descobrir-me aquesta flor, la trobo preciosa i en realitat li escau molt el seu significat, encara que el que més m'agrada és la seva història.

    ResponElimina
  2. Si que és maca! moltes gràcies per escriure!

    ResponElimina
  3. Qina historia mes maca. I com diu la Rosa, trobo preciosa la flor. Qui diria que la murtra tenia quasi més detalls d'amor que la rosa no?

    ResponElimina