23 d’agost del 2013

Heliotrop ( Heliotropium sp.) : Afecte sincer, devoció


Avui parlem de l'heliotrop (Heliotropum sp.), una planta per regalar quan estimem, o tenim un gran afecte per a algú. Heliotropos significa "que sempre es mou amb el sol", ja que la planta segueix el recorregut del sol durant el dia; a la nit s'orienta a l'est de nou per estar llesta quan surti novament el sol.

A les papallones i orugues els hi encanta aquesta planta. La seva sàvia s'utilitzava com a colorant alimentari, i és un ingredient molt típic dels perfums.

La mitologia grega explica que l'heliotrop (Heliotropum sp.) està vinculat a un dels nombrosos enamoraments del déu Apol·lo. El déu del sol es va enamorar de la nimfa Clítia, però va poc temps després es va cansar. La nimfa, enyorant al seu enamorat, va estar-se nou dies i nou nits vora d'un riu. No menjava ni dormia, només observava el carro d'Apol·lo que recorria tot el cel, de l'alba fins la posta.
Finalment, els déus compadits de Clítia, la van transformar en un heliotrop (la flor que sempre mira el sol) com un símbol d'amor incansable. Encara avui, com hem comentat anteriorment, la flor continua giravoltant vers el sol, a l'eterna recerca del seu estimat.

El significat: Després de llegir la llegenda, el significat de devoció li va com anell al dit. També és símbol d'afecte sincer i amor.

3 comentaris:

  1. Ja tinc regal per fer quan no sàpiga que regalar. Moltes gràcies. Bonica flor

    ResponElimina
    Respostes
    1. LA veritat és que regalar plantes és molt bonic, i més si pots expressar-li el que significa quedaràs molt bé amb la persona. Gràcies per escriure

      Elimina
  2. La buscarem per regalar-la

    ResponElimina