21 d’agost del 2013

Hortènsia (Hydrangea sp.): Fredor / coldness



Avui tenia un encàrrec pendent, parlar d'una flor molt maca que no gaudeix d'un significat molt positiu. Aquesta és la hortènsia (Hydrangea sp.)

És una planta provinent d'Àsia i Sud Amèrica. Produeixen des de l'inici de la primavera fins a l'octubre, formant rams de moltíssimes petites flors. Normalment són de fulla caduca però també se'n troba de fulla perenne.

El nom d'hortènsia li ve gràcies a una llegenda que s'explica sobre les flors. Segons explica la llegenda, el rei Lluis XIV de França va ordenar que es fes una expedició per trobar noves flors pel seu jardí. Un vaixell ple de mariners va marxar rumb a Brasil amb l'objectiu de trobar noves espècies de gran bellesa.
Els natius van segrestar un dels grumets que es feia anomenar Banet, del que tota la tripulació es reia d'ell per ser molt dèbil i fràgil. Quan el van aconseguir rescatar es van adonar que aquest tal Banet era una dona camuflada que havia canviat la seva identitat per poder conèixer món. Aquesta dona es deia Hortènsia.
Quan van tornar a palau amb noves flors, els mariners li van explicar la història al rei que va considerar oportú anomenar a una de les flors més maques trobades com la valenta marinera: Hortènsia.

Així doncs, des de fa molts segles, aquesta flor ha estat sempre considerada una flor de gran bellesa, però el significat que arrossega no ho és tant. Llegendes expliquen que si et casaves duent una hortènsia, el teu matrimoni tindria moltes discussions. 

El significat: La hortènsia significa "fredor" o "manca de passió"

Això no vol dir que no la pogueu plantar a casa, però jo us recomanaria compensant-la amb una altra planta "més positiva".

3 comentaris:

  1. No m'hagués imaginat que tindria un significat així. Pensava que seria més positiu...jejeje! Igualment m'agrada molt aquesta flor. Amb quina planta podria juntar-la perquè el significat no tingués tanta força? Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. BOn dia. Gràcies per escriure. EL tema és fàcil, simplement planta-hi una planta alegre, com podria ser la Gerbera, la vinca, gardènia.. Ja te'n buscaré més i les penjaré al blog.

      Elimina
  2. M'ha agradat molt la llegenda del rei Lluis XIV.

    ResponElimina