15 d’agost del 2013

Romaní (Rosmarinus Officinalis): Records / memories


A la vida ens passen coses bones, coses que ens fan ser millors, que ens fan madurar. A la vida ens passen persones bones i persones dolentes, però de totes aprens alguna cosa. Per què no tenir-ho present? El romaní (Rosmarinus officinalis) ens ajuda, tant per recordar com per regalar un record.

El romaní (Rosmarinus officinalis) és una planta mediterrània de flors blaves. Els romans, en les seves festes, es guarnien amb brots de romaní, però també els portàven als funerals com a símbol de resurrecció. Creien que el romaní  (Rosmarinus officinalis) era capaç de tornar la juventut.

Se li atribueixen virtuts medicinals i cosmètiques. Segons una llegenda, una reina, ja vella i arrugada, es banyava tres vegades cada dia en aigua amb romaní, i al cap d'una temporada va canviar la pell marcida per una pell nova, suau i llisa.

"Tens romaní per recordar" (Hamlet). En temps de Shakespeare la gent creia que el romaní  (Rosmarinus officinalis) era un bon remei per a millorar la memòria

El significat: Records

---------------------------------------------------
In our lifes there are lot of good things, that make us grow up. In our lifes there are good and bad persons, but everyone teach us something. Why not remember this? Rosemary can help us to remember or to give a memory to somebody.

Rosemary is a mediterranian plant with blue flowers. Romans, in their celebrations, they wore this plant, also in the funerals as a resurrection symbol. They thought that Rosemary could bring them the youth again.

It has medicinal and cosmetics virtues. A legend tells that an old queen, she always had a bath with a mixing of water and rosemary and over time her skin became soft again.

"You have rosemary to remember" (Hamlet). In Shakespeare time, people thought that rosemary was good to improve the memory.

The meaning: Memories

6 comentaris:

  1. Romaní ajuda a tenir records d'infantesa

    ResponElimina
  2. Excelente entrada, me agrada encontrar personas que se interesan por las plantas y trabajan por su conservación,además conocemos cosas interesantes sobre ellas. Felicidades. Desde Sevilla, Andalucía.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias por tu comentario! me alegra que te guste ya que te gustan también las plantas. Seguimos en contacto.

      Elimina
  3. Hola Anna,

    Primer de tot: molíssimes gràcies pel teu comentari al meu blog el passat dia 15 a la ressenya del llibre "El llenguatge secret de les flors".

    He fet un cop d'ull al teu blog i el trobo molt interessant! No t'ho creuràs, però jo també hi estic molt aficionada. Vinc de família de jardiners i floristes (www.gardencentercardona.com/empresa) i m'encanta veure que, tot i el panorama que tenim al voltant, encara hi ha gent que considera les flors i les plantes.

    T'aniré seguint, i t'inclouré dins el blogroll! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Clara, m'ha fet molta il·lusió el teu comentari, i més venint d'una familia que li agrada molt les plantes i les flors. Seguim en contacte i espero que les properes entrades t'agradin igual.

      Una abraçada

      Elimina
  4. Les coses senzilles, les plantes senzilles són les que ens fan gaudir de la vida. M'encanta el romaní, per la seva olor, perquè és molt mediterrani i ara encara més si m'ajuda a recordar les coses boniques de la meva vida.

    ResponElimina