22 d’agost del 2013

Vinca (Vinca major): Tendres records / sweet memories


Tendres records, bons moments viscuts, bones persones passatgeres, altres que encara hi són...Recordem les coses bones que ens passen! Sovint ens donaran forces o energies que nosaltres no pensàvem. Només caldrà tenir una Vinca (Vinca major) a casa, i de tant en tant ens transportarà a un món dels bons moments que hem tingut amb amics, parelles, familia, en viatges, aventures, sopars...

La vinca (Vinca major) és popularment dita "herba doncella". Planta originàriament del mediterrani, però cultivada en tot el món. A part de la jardineria té altres usos, com la extracció dels seus components per fer medicaments pel tractament de diferents formes de càncer. També s'utilitza per les seves propietats com a hipotensora, antihemorràgica, antidiarreica, antidiabètica o tonificant de l'aparell digestiu.
Amb les fulles fresques picades, es poden aplicar sobre les ferides ja que també té propiestats astringents i cicatritzants.

El seu nom deriva del llatí vincire, "envenar", ja que la planta forma enfiladisses que s'utilitzàven per elaborar guirnaldes.

Els significat: La vinca (Vinca major) té un únic significat que és "tendres records".

2 comentaris:

  1. És una planta preciosa!!!!!

    ResponElimina
  2. Just ahir la vaig plantar a casa! Tens raó, molt maca. Gràcies per escriure

    ResponElimina