25 d’octubre de 2013

Maria lluïsa (Aloysia citrodora): Tranquilitat


L'altre dia em van preguntar quin era el significat de la maria lluisa. Li vaig dir a aquesta persona el que significava, però crec que és una planta maca, amb moltes propietats curatives i val la pena escriure seobre ella.

És una planta arbustiva que deu el seu nom a la reina Maria Lluïsa de Parma, dona del rei d'Espanya Carles IV. No era una dona molt agraciada, tot i així li era infidel al seu marit.

Ha tingut molts usos al llarg de la història per les seves propietats medicinal, sobretot per problemes estomacals de tipus emocional. És una planta que relaxa i tonifica els nervis i per això se'n fan moltes infusions. Si aquesta mateixa es tira a l'aigua de la banyera per fer-se un bany també ajuda a relaxar músculs. La infusió d'una cullerada de fulles i flor seques d'aquesta planta resulta també molt beneficiosa per les afeccions de l'aparell respiratori, especialment per expulsar mucositats i fins i tot contra la tos. També és utilitzada per a tractaments antireumàtics degut a que conté "cineol" utilitzat en aquests casos.

El significat: Degut segurament al seu poder de relaxar i calmar, la maria lluïsa se la relaciona amb la tranquilitat. Ara ja sabeu, si esteu nerviosos només cal fer-vos una infusió amb aquesta planta i com nous!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada