6 de novembre del 2013

Lliri de neu (Galanthus nivalis): Consol i esperança


Sembla que no acabi d'arribar l'hivern, però igualment parlarem d'una de les poques flors que floreix en aquesta estació freda. Gaudiu d'aquesta planta i de la seva bellesa que no és poca.

El lliri de neu és una planta que habita als boscos i sol ser blanca amb taques verdes. Ha estat sempre una de les flors preferides dels jardins anglesos des dels temps de la reina Isabel. Tenint en compte que es tracta d'una de les poques plantes que floreixen a l'hivern (el dia de la Candelera), no sorprèn que s'hagi convertit en símbol de l'esperança. Per a alguns autors com Robert Tyas també simbolitza el consol ja que ens brinda la promesa de l'arribada de la primavera i ens conforta amb la seva bellesa per als dies d'hivern.

És possible que la misteriosa moly, herba màgica que Argifonte li entrega a Ulises com antídot contra sortilegis de Circe fos el lliri de neu, planta que conté galantamina que té efecte beneficiosos per la memòria. Aquesta planta es fa servir per al tractament de l'Alzheimer.

Explica la llegenda que quan Adan i Eva van ser expulsats del Jardí de l'Eden, un àngel va convertir alguns flocs de neu que queien en lliris de neu, confortant-los així de l'esperança de la primavera que algún dia tornaria.

El significat: No extranya doncs que el seu significat sigui "consol" i "esperança" no? Què n'opineu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada